De condities op de pistes zijn nog zeer goed in de Portes du Soleil. Mijn hele familie is over de vloer. Iedereen geniet van de sneeuw ook mijn nichtje die niet zelf kan skiën, maar dankzij mijn buurman kan ze wel van de sneeuw genieten. En dit handi-skiën gaat hard, heel hard!

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

Plaats een reactie

Wat fantastisch voor jouw nichtje! Heeft de buurman dit zelf bedacht en gemaakt? Ze gaan als de brandweer over de pistes. Echt gaaf dat dit mogelijk is, zo kunnen ook mensen die zelf niet kunnen skiën ook genieten van de sneeuw.

Piste riderrrrr

Wat gaaf zeg! Ik durf zelf niet te skieen, maar zo wil ik wel eens de berg af suizen. Mag ik ook een keer

Wat een geweldige oplossing! Chapeau!

Ik heb zo’n ding vorige week in Warth ook gezien. Compleet met vering, etc. Mooi spul.

When life gets too complicated.... SKI

Mijn buurman heeft een dochter die verstandelijk gehandicapt is en dus niet zelf kan skiën. Hij gaat nu al ruim 10 jaar met haar in de handiski naar beneden en dat zie je ook wel in vergelijking met anderen, hij gaat zo snel en zo makkelijk en zo hard. Op alle pistes komt hij naar beneden, tot en met zarte bukkelpistes toe. Off-piste meestal aan de randen van de piste. Ook ‘echt’ off-piste is mogelijk, maar dan moeten er twee mensen extra mee gaan voor het geval hij vast komt te zitten.

Zijn dochter vindt het het leukst om hard te gaan en ook mijn nichtje Mirjam vondt de lange snelle bochten het mooist. Is wel even wennen in het begin daar je natuurlijk zelf totaal geen controle hebt over wat er gebeurt.

De laatste jaren is het aantal handiski’s enorm toegnomen en bijna elke dag kom ik ze wel tegen op de pistes hier in de Portes du Soleil.

Life is fun, so enjoy it

Is weer eens een ander soort wintersport filmpje waar je blij van wordt!

Top!

Is het al winter?

Top dat dit mogelijk is.

Niet vervelend bedoeld ofzo, maar de skiërs hebben allebei een helm op. Waarom heeft zij geen helm? Is het voor haar niet een risico zonder helm?

Geweldig om te zien!

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

@ronaldvr, nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er op dat moment totaal niet aan heb gedacht voor haar een helm te regelen. Tevens heeft de slee een redelijk safety-systeem, in het geval hij eraf valt dan gaat er automatisch een rem aan.

Life is fun, so enjoy it

@ Alke, Zie je daar ook Bi-Unique of een Monozitski?

@niekniek, je ziet hier eigenlijk alle vormen van zitski voorbij komen, 1 ski of 2 ski’s eronder, handiski met begeleider op eigen ski of zoals mijn buurman staand op de ski’s van de slee. De laatste twee jaar is er onwijs veel aandacht aan besteed in Frankrijk en hebben eigenlijk alle skischolen wel één of twee leraren die dit mogen doen.

Life is fun, so enjoy it

Geweldig ! Vooral de constructie voor de stoeltjeslift.

Jelmer
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie