4 Tips om het hele jaar te blijven wintersporten

Rogier op 23 maart 2015· 14 reacties

De condities zijn nog geweldig
De condities zijn nog geweldig

Hoe we het wenden of keren, het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. Langzaamaan wordt het echt lente. Ik heb de eerste krokus alweer gezien naast de wegsmeltende sneeuw. Gelukkig is er nu nog geweldig goed te skiën op veel pistes. Maar voor wie niet tegen de gedachte kan dat zo meteen de ski’s opgeruimd moeten worden, hier vier tips om het seizoen zo lang mogelijk te laten duren!

1. Tot mei!
Wat nou bijna afgelopen. Het seizoen loopt door tot aan mei! De hoge en grote gebieden zijn nog meer dan en maand open. Denk aan Ischgl, Tignes, Ski Arlberg, Val Thorens en ga zo maar door. De condities zijn vaak geweldig goed tot de laatste dag. Veel andere gebieden zijn open tot half/eind april dus ook daar kunnen we nog zo vier weken op de lange latten staan! Laten we eerst deze sneeuw ‘opmaken’ voordat we gaan klagen over het feit dat het seizoen is afgelopen.

Tover elk terrein om naar jouw speelterein: toerskiën
Tover elk terrein om naar jouw speelterein: toerskiën

2. Ga toerskiën
​Elk jaar sta ik van oktober tot en met juni op de ski’s in de Alpen. Vaak ski ik elke maand in de meest geweldige poeder. Dus al wil je niets te maken hebben met de sluitingsdata van skigebieden ga dan toerskiën. Elke besneeuwde helling is dan een skibare helling. Alsof je opeens vrij bent. De gehele bergen worden je speelterrein. Maar, let op, toerskiën is potentieel gevaarlijk. Kennis van de bergen, het sneeuwdek en een uitstekende conditie zijn een vereiste! Echter het is het allemaal waard al zeg ik het zelf!

​3. Go south
Misschien heb ik mijn mooiste ski afdalingen wel gemaakt in juli en augustus. Niet in Europa maar in Chili! Want zoals het gezegde gaat het is altijd ergens winter! Als de mussen in Europa van het dak vallen van de warmte dan kun je geweldig skiën in Chili, Argentinië en Nieuw Zeeland. Trips om nooit te vergeten. Al wil je het hele jaar doorskiën dan is wintersport in Zuid Amerika of Nieuw Zeeland echt een aanrader. Ik kan niet wachten tot ik weer een keertje terug ga.

Diepe zomerpoeder in Chili!
Diepe zomerpoeder in Chili!

4. Zomerskiën
De eerste maanden van het zomerskiseizoen zijn vaak erg goed! Lekker vroeg op de strakke pistes. Heerlijk knallen in de kou terwijl de zon langzaam de lucht opwarmt. Voor de echte cracks is zomerskiën de oplossing om de afkickverschijnselen onder de duim te houden. Maar verwacht, helaas, vanaf juli geen geweldige sneeuw meer. De eerste dumps op hoogte zien we pas weer in de herfst. Alhoewel, je zou niet de eerste zijn die diepe poeder skiet in augustus…

Vinden jullie het skisezoen ook te kort? Hoe lossen jullie dit op?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

En scandinavië Rogier, kun je daar ook niet tot vér in het voorjaar skiën ? Ik heb op internet wel eens beelden gezien van Ruka in Finland waar in juni nog geskied werd. Of vergis ik me ?

@Pirmin dat klopt ook in het hoge noorden van Zweden/Noorwegen wordt tot laat in het seizoen geskied…

Click. Click. Peace

Afgelopen seizoen laat beëindigt (begin april) en het nieuwe seizoen vroeg gestart (september op de gletsjer). Nu net terug van weer een weekje, hopelijk nog de kans op een lang weekend…

Om het standaard verplichte vraagje ( ;) ) maar te beantwoorden: nee, geen last van, er zijn namelijk ook andere leuke dingen te doen (die dan in de winterperiode weer op een laag pitje staan).

Hoe graag ik ook ski in de winter, neen in de lente en zomer hoeft dit echt niet voor mij. Dan kijk ik uit naar zon en warmte en andere dingen die zo leuk zijn om te doen . Pas vanaf Oktober november begint het weer te kriebelen om te gaan skieen .

@Userd boehhhh
@Martpat5957 boehhhhhhhh

Het beste zou zijn als het gewoon het hele jaar winter zou zijn en als ik die dan ook elke dag zou kunnen ervaren. Ik houd totaal niet van de andere seizoenen. In de herfst regent het, in de lente is het te warm en in de zomer is het helemaal te warm.
Zit je dan lekker in een klaslokaal je de pest pleuris te zweten… nee geef mij maar een eindeloze winter!

Ik hoop nog met pasen weg te gaan naar Damüls/Warth met @HenriS en @SnowJan en misschien nog ergens in mei/juni een zomerskitrip als dit mogelijk zou zijn
In de zomervakantie hoop ik nog een dag naar Hintertux te gaan.

Gang is alles

Heeft er nog niemand ‘koelkast’ geroepen?

In Noorwegen kan je het hele jaar door skieen , zelfs in juli kans op heerlijke poeder. Augustus valt altijd de eerste sneeuw voor weer een top winter…

Trouwens je hoeft helemaal niet zo ver naar het noorden van Norge te gaan in de zomer voor fantastische poeder. Stryn, folgefonna liggen toch echt onder Trondheim m.i. en dus in het zuiden .wel zorgen dat je hoog genoeg zit, en neem een gids mee voor de meest mooie plekjes!

@Jesper, boehhh? Je moet die dikke boardjas en -broek ook niet het hele jaar door dragen, scheelt stukken in temperatuur en is wel zo prettig voor je omgeving. Maar misschien kan je ergens een baantje in een koelcel vinden ofzo, dan kan je die geplande tripjes ook betalen of heb je eindelijk die sponsor gevonden?

@Rogier. Hier in Nederland en België hebben we indoor sneeuwhallen. Daardoor kunnen wij 365 dagen per jaar van de sneeuw genieten. :P

Übung macht den meister!!!

@Userd w0w

Gang is alles

De afgelopen jaren heb ik soms in de zomer op de Hintertuxer gletsjer geskied.
Daarnaast ook een paar keer in Snowworld.
Deze winter (maar da’s eigenlijk offtopic) heb ik zoveel geskied dat ik voorlopig niet meer hoef…
Maar dan lieg ik, ik had een plan om afgelopen weekend nog ff naar Winterberg te gaan, maar dit ging door omstandigheden niet door. Maar gelukkig heb ik nog een 4 uurs pas voor Snowworld liggen, dus als de nood erg hoog wordt, dan kan ik nog terugvallen op die pas… Wellicht leuk voor als de uitbreiding voor de 3e baan klaar is in november 2015 ? ;-) Nah, dan moet ik te lang wachten en is de normale wintersport ook niet ver weg meer :D Het beste is denk ik toch om die berg toch maar te laten komen in Nederland. Het zal dan wel druk gaan worden in de zomer, maar dan kunnen we toch 365 dagen per jaar skien !

Ski or Die

‘Go South’; een leuke tip maar voor de meeste mensen niet echt haalbaar qua tijd en geld denk ik (zeker ik als bijna afgestudeerd zijnde). Dan zijn de bergen in Scandinavië toch een stuk realistischer lijkt me.

Dat gezegd hebbende staan de bergen op het zuidelijk halfrond zeker op de bucketlist :), en Japan natuurlijk!

Powder, powder everywhere!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie