Alpe d’Huez is beroemder bij wielrenners dan bij skiërs en snowboarders. Dat is best jammer, want met 250 km aan pistes van zeer makkelijk tot pikzwart heeft dit gebied echt iedere wintersporter genoeg te bieden. Ook het aanbod in de verschillende dorpjes qua accommodatie en après-ski is uitgebreid. Alleen daarom al is dit gebied een aanrader voor heel veel wintersporters.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Vet, 3 april ben ik er :)

Goede samenvatting. Rond Alpe d’Huez zelf ben je snel uitgekeken, maar de satellietdorpen zijn mooie tochten, en natuurlijk Sarenne/Tunnel zijn erg uitdagend. Voortdurende zicht op Les 2 Alpes is ook een meerwaarde en natuurlijk de zon die vaak veel op de pistes staat. Enige wat echt mist zijn de bossen, die zijn er nauwelijks te vinden en dat maakt het toch net geen topper.

@RoteHersentote

Dus volgens jou telt Frankrijk vrijwel geen topgebieden?

❄️

Super! Nog een weekje en vanaf zaterdag 21 maart zijn we met 40 personen aanwezig om dit gebied te verkennen. ( of onveilig te maken …?!?)

@David23

Ik spreek alleen uit eigen ervaring over AdH. Zelfde geldt ook voor L2A, die vond ik zelfs nog “kaler”. Mooie gebieden, maar voor mij niet dezelfde beleving als de echte grote gebieden zoals La Plagne, Serre Chevalier/ Val d’Isere, waar wel bos te vinden is. Dat zijn gebieden die in mijn beleving alleen al door de bossen wat meer toevoegen dan AdH.
Jouw conclusie is wat kort door de bocht.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie