Deze week was een absolute droomweek in het Kleinwalsertal. Zon van de eerste tot en met de laatste dag, maar ook grote drukte in het skigebied en dat zal de komende krokusweek niet anders zijn. Toch is het er nog prima skiën, en in het skigebied Ifen zorgen trage liften zelfs voor bijna uitgestorven pistes. Meer over de condities van dit moment in dit live-report.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Zekers moat!! Geweldig filmpje met Nils en Maud.
Over 1 week naar St. Anton…heb er weer zin in.

@Roel

Leuk filmpje Roel. Zelf de afgelopen week ook in Kleinwalsertal geweest. Wat een weer inderdaad. Ik vond de sneeuwkwaliteit boven verwachting. Op zondag heb ik snel een rondje Riezlern Mittelberg gedaan en toen was ik bevreesd maar de dagen erna viel het reuze mee. In Ifen was alleen laatste deel van dalafdaling slecht. Kanzelwand inclusief dalafdaling hele week goed. Walmedingerhorn dalafdaling was beneden inderdaad niet geweldig in de middag. Ook de afdaling bij de Zaferna was al vroeg in de week slecht maar dat maakt het verblijf op terras bij Sonna Alp niet minder aantrekkelijk

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

@Roel.
Mooi filmpje inderdaad. Heb er deze week ook volop genoten van het perfecte weer en de goede sneeuw. De liften zijn inderdaad n probleempje. Leuk dat je de positieve kant ervan benadrukt.
Onze kids , grootouders en wijzelf hebben er in ieder geval n zeer fijne vakantie gehad en voor volgend jaar alvast opnieuw geboekt.

@Roel @Pascal-P

Onderstaande foto’s van afgelopen woensdag ochtend. De eerste twee boven aan de Parsen de laatste iets later vanaf de Heuberg.

null

null

null

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

@Peter30, deze? :-) Dit was de eerste dag op de Ifen.

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel leuke blog! Maar of ik een gebied met langzame liften zou kiezen… wat je zegt, daar tegenover staan lege pistes maar ook volle wachtrijen :)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Persoonlijk vond ik dit met mooi weer helemaal niet erg. Ook helemaal geen bulten op het eind van de dag. Als het koud is en het sneeuwt is het een ander verhaal.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel @tum

Mooie foto. Met kou en sneeuw inderdaad geen pretje in deze langzame lift. En wat dacht je van die lange sleeplift langs o.a de rode 1? Desondanks blijf ik het een prachtig gebiedje vinden. De drukte overigens voornamelijk in de carnavalsweek. Deze week zou het al iets rustiger moeten zijn en buiten de schoolvakanties al helemaal. In de weekenden weer wat drukker met Duitsers die het dichtbij gelegen Kleinwalsertal bezoeken.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie