De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is met 280 kilometer aaneengesloten pistes het grootste skigebied van Oostenrijk en zeer populair bij Nederlandse wintersporters. Je vindt hier dorpen waar het dak er iedere avond afgaat, maar ook dorpen waar het heerlijk rustig is. De pistes in de Skiwelt zijn niet te moeilijk en je vindt op vrijwel iedere afdaling wel een gezellige berghut. Het is niet voor niets dat families met kids hier graag hun vakantie doorbrengen!

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Helemaal mee eens! wij zaten een paar weken geleden bij de buren in Kirchberg maar hebben eigenlijk van de 4 dagen er 2 in het Brixem deel door gebracht omdat het stiekem veel lekkerder skiën is daar.
Overigens ook prima te doen, vanuit Kirchberg heb je toch eigenlijk altijd een bus nodig, en of je nu naar een van de kirchberg liften, naar Ki-West (de verbinding richting skiwelt) of gewoon naar Brixem zelf gaat maakt in tijd niet heel veel uit.

Ook helemaal mee eens! Afgelopen week een paar dagen met mijn groep op pad geweest hier en het was weer genieten! Alleen jammer dat je de tip van de Bioalm verklapt in het filmpje; )

En dan sta je als laatste shot bij het treintje en nieuwe gondel die daar hangt en daar wordt niets overgezegd :)

Ik ken een site die dagelijks uit skiwelt bericht en is nog nederlands ook :)

Heel leuk gebied! Persoonlijk vind ik het alleen jammer dat er wat vaker kortere pistes tussen zitten en je wat vaker in de lift zit. En de dalafdaling van Brixen naar het dorp toe is vaak slecht, maar daar kan vrij weinig aan gedaan worden aangezien het op de zon kant ligt ;-)

@Eric2015: haha, die site ken ik toevallig ook en volg ik op de voet! Van mij persoonlijk mogen er trouwens nog wel vaker videoreports op (en wat mij betreft zeker ook vaker van Saalbach-Hinterglemm!)

@wintersportert volgende week weer naar shl dus komt vanzelf een video van. Vanavond op veler verzoek met de helm cam diverse afdalingen van het skigebied van kitzbuhel. Droombedingungen!!! Was afgelopen zaterdag maar zo is net nu ook :)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet een van de beste reviews vind over dit gebied. In het filmpje komt de vernieuwde Aualm in beeld, maar daar wordt niks over vertelt, net zoals de Hartkaiserbahn die @Eric2015 al noemde.

Voor de rest ben ik het wel met je eens, het is een enorm gevarieerd gebied met leuke en erg lange dalafdalingen! Ik ben blij dat ik er al mijn hele leven kom :)

Carnas on Tour

@Eric2015, is ook een geweldige site, mooie artikels en updates.

@svennoo bedoel je bv zo n verhaal

http://www.skiweltbrixental.nl/de-nieuwe-hartkaiserbahn-ellm…

Bedoel je zo n verhaal he ook nog een verhaaltje gespot van de nieuwe jochbahn. Die staat voor volgend jaar in de planning. En begint zelfs halverwege de afdaling Nieding.

@Eric2015 dat van de Jochbahn heb ik inderdaad van gehoord en over gelezen. Deze lift is een van de eerste liften die ik zie als ik wakker word en de gordijnen open doe. Ik wist niks van die site, heb die even gebookmarkt, net zoals ws.nl :) Bedankt voor de site!

Carnas on Tour

Het klopt dat Scheffau wat stiller is en het Anton Pieck gehalte vrij laag, maar de dalafdaling daar, met een klein zwart beginnetje, is super. Eerst lekker raggen en dan door het bospad knallen, en ook nog eens lekker lang! Ten tweede heeft Scheffau de Sternbar! Dat is het voordeel van 1 leuke après-ski tent, iedereen staat daar, zonder pretenties veel bier te drinken met veel gezelligheid! nog maar 4 dagen werken en ik sta er weer…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie