Ijsklimmen is een wintersport en je doet het in de bergen, maar daar houdt elke vergelijking met skiën en snowboarden helemaal op. Toch is het een sport die zeer leuk is om een keer te proberen. In veel skigebieden bieden gidsenbureaus ijsklimtochten aan. Laat je niet imponeren en probeer het een keertje. Zelfs relatief eenvoudige watervallen zijn geweldig mooi en een onvergetelijke ervaring om te beklimmen. In deze video neem ik jullie mee in de bevroren waterval die ijsklimmers ‘Holiday on Ice’ hebben gedoopt, deze ijswaterval ligt boven boven het kleine skigebiedje van Ceillac. Een eenvoudige waterval die iedereen die een beetje sportief is aangelegd onder begeleiding van een professional kan beklimmen. Zulke watervallen vind je in de buurt van bijna elk skigebied wel. Wil je een dagje wat anders probeer dan eens te ijsklimmen. Wie van jullie heeft er wel eens ijsgeklommen? Lijkt het jullie wat of lijkt het jullie helemaal niets?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Ziet er heerlijk uit! Helaas is het niet voor mij weggelegd in de week dat ik op wintersport ben, sta ik toch liever op de piste

ik opteer voor het antwoord: ‘lijkt me helemaal niets’

Click. Click. Peace

En wie zekert je nou precies? Zo af en toe zie ik dat touw wel aan de zijkant meegaan, maar over het algemeen hangt het vrij recht naar beneden. Maar dat touw zit er vast met een reden.
Voor de rest: wauw, wat gaaf!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie