Snowtubing in Orcières

Laura. op 27 januari 2015· 1 reactie

Verschillende niveaus in het Winterpark in Orcières
Verschillende niveaus in het Winterpark in Orcières

Orcières in Frankrijk staat bekend als een echt familiegebied. Je hebt er dan ook een heleboel activiteiten die speciaal gericht zijn op het gezin. Op het plateau van Rocherousse bevindt zich een winterpark waar je aan snowtubing kan doen, vergelijkbaar met raften op de sneeuw.

Verschillende niveaus
Gewapend met een helm en een brede band vertrek je met een snowtubingliftje naar een hoger gelegen plateau, vanwaar je parcours hebt in verschillende niveaus. Net als bij het skiën kan je kiezen voor een groene, blauwe of rode helling. Er zijn enkele regels maar die worden op een leuke manier uitgelegd door de begeleider van het winterpark bovenaan de helling. Zo kan je op de lichtere parcours met meerdere personen tegelijk als een groepje losgeslagen banden de berg afglijden. De steilere hellingen zijn dan weer bedoeld om alleen te trotseren.

Met een liftje word je in de band naar boven getrokken
Met een liftje word je in de band naar boven getrokken

Spinnen
Wie houdt van een extra dimensie kan aan de monitor vragen om je even te ‘spinnen’ bij vertrek. Zo leg je het overgrote deel van de glijpartij al tollend af, waarbij je meerdere keren het hele gebied voorbij je ogen ziet voorbij komen. Door de unieke liggen van het plateau van Rocherousse kom je altijd terecht in een soort ‘kom’, waar je veilig kan uitbollen.

Samen de berg afglijden
Samen de berg afglijden

Familie-fun
Voor de kinderen is er een oefenhelling waar ze al terecht kunnen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Zorg wel dat je gewone schoenen mee brengt want met skischoenen mag je het parcours niet betreden (snowboardboots mogen wel). Je vindt het winterpark en het plateau van Rocherousse bovenaan de Télémix de Rocherousse. Voor een uurtje betaal je 12,5 euro per persoon en voor een hele voormiddag 27 euro. Het parcours is niet danig groot dat je er een hele voormiddag bezig blijft, maar voor kinderen is een uurtje wel eens leuk!

Wie van jullie heeft erg wel eens gesnowtubed? ik welk gebied? En vonden jullie het wat?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Als je een opgeblazen kont hebt zoals nicki minaj of kim kardashian heb je helemaal geen tube nodig

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie