We zitten midden in de weerachtbaan voor kerst. We schieten van het ene in het andere uiterste, komend weekend kunnen we ons gelukkig weer verheugen op wat sneeuwval. Het zal hoofdzakelijk in Oostenrijk zijn. Het begin van de kerstweek vervallen we weer in een zachter weertype met dooi tot op grote hoogte maar vanaf tweede kerstdag gloort er hoop dat de zachtweerkraan dichtgedraaid wordt. Meer hoor je in bovenstaand video weerbericht.

Meer over de condities in Oostenrijk
Kristy en Danny waren donderdag in de Zillertal Arena en daar kan je prima skiën. Ook in hoger gelegen gebieden zoals Ischgl, Obergurgl en de gletsjers zijn de condities gewoon goed.

![](https://static.wintersport.nl/img/16x9.png )
Martin zit in zijn geliefde St. Anton am Arlberg en daar is te skiën, maar daar mag er ook zeker nog wat sneeuw bijvallen.
![](https://static.wintersport.nl/img/16x9.png )
Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Thanks Roel, je hebt mijn dag al iets beter gemaakt :-) Nu hopen op massa’s sneeuw in het Tuxer -en Zillertal

Ski of course !!!

Dank weer voor dit weerbericht :)

Roel waar blijft de sneeuw zo te zien aan Bergfex.at komt er niet veel…

null

null

Ervaringen uit het verleden wijzen uit dat Roel vaker gelijk heeft dan Bergfex. Want voorspelde Bergfex niet massa’s sneeuw voor de afgelopen weken?

;-)

Bergfex vergelijkt volgens mij niet de verschillende weermodellen maar zetten het weermodel van GFS volautomatisch door op hun site.

Bram82 ik kom al 25 jaar in het Zillertal maar zo heb ik het nog niet meegemaakt.

We wachten het gewoon af vertrek tweede kerstdag naar Zillertal mogelijk gaat het vanaf tweede kerstdag sneeuwen, NoordStau…

Als je op 20 plaatsen het weer checkt dan zal ongetwijfeld afwijkingen vinden.

Zonder negatief te willen doen verwacht ik dat voor 95% van de gebieden de komende week de wandelschoenen mee moeten. Gezien de (nacht) temperaturen die verwacht worden is er nauwelijks sneeuwval te verwachten en zullen de sneeuwkanonnen bijna niet aan kunnen. Zelfs in st Anton is er maar 15km piste open. Misschien op 2e kerstdag 10cm sneeuw. Allemaal erg vervelend, ook voor mijzelf, maar wel de realiteit. Het zal druk worden in Solden, Pitztal, Kaprun en Dachstein.

Tja, ‘mijn’ skigebied opent sowieso niet voor 23dec. eerste dag dus wandelen of ergens in de buurt wat pistes zoeken. Gletscher ga ik niet opzoeken; beperkt aantal pistes en dat vind ik de afstand en reistijd niet waard met overvolle liften, pistes en restaurants…

Voor mijn skigebied wordt voor het weekend nog wel een kleine 15 à 20cm verwacht (grens tirol/salzburgerland) in combinatie met 2dagen volle bak sneeuw spuiten ga ik er van uit (lees hoop ik) dat ze het toch voor elkaar gaan krijgen een aantal pistes te openen…

We gaan het zien! Een jaar om snel (maar zal niet lukken) te vergeten en gewoon weer verder kijken. Volgend jaar zelfde week zelfde gebied!

Obergurgl, uitstekende condities. Gisteren regen in het dorp maar boven sneeuw. Nu maartse omstandigheden

Goedemorgen allemaal wat een spanningen zeg maar, ik begin nu iets positiever te worden als ik de voorspelling van Roel weer zie. Maar ja we moeten wachten. Voor ons nog wachten tot 28 december en dan richting Bichelbach waar morgen en zondag gaat sneeuwen. En als het volgende week kouder word die sneeuwkanonnen aan en dan komt het toch misschien nog goed. Maar hopelijk voor de vakantiegangers die dit weekend gaan hopelijk dat hun ook kunnen skiën ondanks alles wens ik iedereen fijne dagen. Roel weer bedankt

null
Serfaus Masner, heerlijk sneeuw! Alles wat lager ligt is ijzig en veel bruine plekken

Ik kwam deze bizarre video net nog tegen van Brixen in thale dieptriest

Seriously snow addicted family!

Volgens “mijn” weerapp sneeuwt het nu in Vorarlberg, ben heeeel benieuwd naar de webcambeelden morgenochtend.

Wsv1975

Goedemiddag Roel en word het volgende week echt kouder??? Wanneer krijgen weer een update??? En vakantiegangers die aan zijn gekomen kunnen die de aankomende dagen update ter plaatsen willen geven van de gebieden waar jullie zitten. Volgende week zondag rijden wij aan richting Bichelbach de webcam ziet er niet goed uit.

Welk nummer is gebruikt in het eerste filmpje, als ik vragen mag?

Ik bedoel het filmpje over de sneeuwcondities in Oostenrijk sorry!

@Inkink De volgende update komt morgenvroeg van Morris. Geen onbekende denk ik (vorig jaar). Check anders ook de foto’s die veel bezoekers achterlaten op Sneeuwhoogte+ https://www.wintersport.nl/weersneeuw/updates

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Roel bedankt en ga zeker de foto’s kijken en hopelijk morgen goed nieuws voor de wintersporters. Weer bedankt.

Raadplaatje, deze foto werd gisteren genomen - Waar?

null

The older I get, the better I was

Net terug uit Sölden, daar hebben we tot eergisteren de dalafdaling nog kunnen doen. Helemaal onderaan werd het wat minder, maar vanaf Hochsölden zijn de pistes gewoon perfect! Iedereen heel veel plezier de aankomende weken. Hopelijk ligt er voor jullie ook genoeg sneeuw!

null

Ga Roel
Ik rijd op dit moment richting grobarl en wat ik vanuit de auto kan zien is echt geen sneeuw tot 1800 meter ik hoop dat met de temperatuur beneden nul de sneeuwkanonnen m’n vakantie kunnen reden tot 2 de kerstdag

Beste mensen,

Hier in Hochzeiger eigenlijk hele goede condities, tot mijn verbazing zelfs een wit landschap( vanaf 1800m)
Pistes in goede condities, wel wat hard, maar absoluut geen bruine plekken.
En heerlijk rustig, blijkbaar blijft iedereen thuis?

@Menno: Mars?

@Morris Welcome back alvast. Goed te zien dat het dus ook nog meevalt!

Seriously snow addicted family!

Dat zal wel ergens in Noorwegen zijn? @Menno

A winter without powder isn't a winter!

Ergens ver weg

@snowbert @Joostw @Inkink

Tipje van de sluier - dichterbij dan Mars, en langer reizen dan Noorwegen. Ook veel meer sneeuw dan Noorwegen, want ze hebben sinds begin december record sneeuwval. De dorpen liggen een stuk lager dan (willekeurig voorbeeld) Skiwelt, en toch hebben ze al meer dan 4 meter sneeuw om hun oren gekregen sinds begin december.

Ra ra

The older I get, the better I was

De weersvoorspelling/verwachtingen na kerst beginnen steeds mooier
te worden!
Ik kan niet wachten…!
Kan iemand mij de sneeuwhoogte vertellen in de plaats
Konigsleiten zelf?

Ik zie het ook! Tussen kerst en nieuw zoals het er nu naar uitziet temperaturen onder nul en neerslagpieken, ik neem aan deze neerslag id vorm van sneeuw :-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie