Het is trouwe bezoekers van de website niet onbekend dat ik zelf graag met mijn hond de poeder in ga. Helaas is mijn hond, Scratch, ondertussen te oud, en de vele poederafdalingen hebben zijn lichaam behoorlijk versleten. Scratch die ligt nu het liefst hele dagen voor de openhaard. Maar de jonge hond, Conga, gaat maar al te graag met Santiago Guzman mee de Andes in. Een geweldige skiër en een hond die er geen genoeg van kan krijgen. Echte feel-good beelden in deze zeer mooi gefilmde video. Dat mag ook wel een keer tijdens deze trieste seizoensstart… Genieten!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Ennuh, don’t forget Loebas van @Alke :-)

When life gets too complicated.... SKI

@Rogier

Een geweldig filmpje maar wat ik me afvroeg, op het moment dat je offpiste gaat skieen draag je lawinepiepers maar heeft je hond dan ook een pieper om. Of is dat niet nodig?

@Guuskoppes daar is op veel freeride fora al heel veel discussie over gevoerd.

Sandra en ik doen Scratch expres geen lawinepieps om. Om de simpele reden dat als Scratch met een van ons onder een lawine komt, dan wil ik niet dat we eerst scratch vinden en daarna pas de skiër. Dat zou toch verschrikkelijk zijn dat je wel je hond levend onder de lawine vandaan haalt maar daarna te laat bent voor je (ski-)partner.

Ortovox heeft geloof (of had) ooit wel speciale hondenpiepers met een andere frequentie. Maar wij zien het als een risico wat erbij hoort.

Click. Click. Peace

Geweldige beelden! @guuskoppes heeft de vraag al gesteld die ik meteen had na het kijken van deze video :P

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie