Wij vielen met onze neus in de boter toen wij op bezoek gingen in dit middelgrote skigebied. Bad Kleinkirchheim bestaat uit twee deelgebieden, Bad Kleinkirchheim en St Oswald. Bad Kleinkirchheim is groter en heeft een groter hoogteverschil. Je kunt tussen deze gebieden pendelen met de bus of onder de straat door. Wij gingen op verkenning en maakte dit filmpje, het is een leuk gebied met onder andere de leuke en uitdagende Franz Klammer piste, mooie off-piste afdalingen, lekkere wellness en goede restaurants. Wie van jullie kent dit gebied? Wat is jullie mening?

Sanne
Sanne heeft jarenlang les gegeven in Val d'Isère. Dit seizoen is ze voor ons onderweg in de gehele Alpen

Fraai gebied zeg! Niet al te groot en goed geschikt voor families. Doet idyllisch aan en wat wat heb ik een trek gekregen

"respect the mountains"

Leuk gebied! En een zeer leuke video Sanne. Leuk afgewisselde beelden met een compleet plaatje wat wintersport te bieden heeft. Knap gedaan, ga door zo! Edwin

Leuke review! Het gebied staat al erg lang op m’n to-do list. Hopelijk kan ik dit jaar dan eindelijk een keer een weekje naar Kärnten gaan.

Ze zijn in Bad Kleinkirchheim ook flink bezig met moderniseren. Ze willen binnen een aantal jaar ongeveer 5 à 6 liften vervangen door nieuwe snelle stoeltjesliften/gondels waardoor het voor veel mensen nog aantrekkelijker wordt om hier de vakantie door te brengen.

Vorig jaar kerst geweest en besloten daar voorlopig niet meer terug te keren.
Ouderwetse infrastructuur, onoverzichtelijk, een halve dag nodig om van het ene naar het andere punt te komen en (toen) zeer matig geprepareerde pistes (ok, er was ook weinig sneeuw, dus dat is niet mijn sterkste punt).
Wel goed daar: het eten in de restaurants in het dorp en de (relatief) lage prijs van een ski-pas.

Als ze echt die liften gaan vervangen dan kan het daar nog wel redelijk wat worden.

Jaar of 5 geleden geweest. Verre reis, maar leuk, gevarieerd gebied, gezien het aantal km.
Franz’ klammer abfahrt is een van de leukste pistes die ik ooit heb geskied, lang, slingerend door het bos. Laat je niet afschrikken door de kleur, hij is heel breed en rustig. ik vond het meer rood. Het laatste stukje is nog even flink stijl, maar dan kan je “uitbollen” bij het finish gebied van de wedstrijdafdaling.
Verbinding naar St. Oswald verliep via oude trage liften om wanhopig van te worden. Er was een stoeltjeslift met een kettinkje of zoiets? Nou vind ik oude liften altijd wel wat hebben, maar deze lagen op een cruciale plek tussen de 2 gebieden. Niet handig.
Verder inderdaad veel zon gehad en naar mijn mening goed geprepareerde pistes.
Voor beginners minder geschikt (bkk kant), daar is maar 1 blauwe piste en rest rood en lang. Leuk voor wat gevorderden dus.

Fun Lovin' Skier
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie