In Kärtnen, Karinthië, de meest zuidelijk provincie van Oostenrijk, ligt de Mölltaler Gletscher. Een flink uitgebreid gletsjerskigebied. De pistes zijn behoorlijk variërend. Eenvoudige blauwe afdalingen tot behoorlijk uitdagende zwarte pistes. In dit filmpje de tips voor een perfecte skidag op deze gletsjer. Wie van jullie is wel eens op deze gletsjer geweest? Hoe vonden jullie het?

Sanne
Sanne heeft jarenlang les gegeven in Val d'Isère. Dit seizoen is ze voor ons onderweg in de gehele Alpen

Wij hebben vorige jaar eind augustus daar geboard. ja precies op de warmste dag sinds jaren in Oostenrijk (meer dan 40 graden in het dal)! we hebben toen geboard vanaf een uur of 10:00 tot 13:00 om 13:00 was het toen inmiddels 25 graden. De pistes (2 stuks in de zomer) lagen er goed bij als je bedenkt hoe warm het was maar na een paar uur hadden we het ook wel weer gezien en hebben we onze korte broek aangetrokken en zij gaan wandelen.

Ik ben er wel geweest in de zomer, “gratis” met de Karinthië kaart naar boven. Alleen niet om te wintersporten, even boven rond gekeken en toen weer met de lift naar beneden. Begon wel echt te kriebelen als je dan weer boven staat.

De Mölltaler Gletscher heeft inderdaad een aantal heerlijke en lange pistes. Mijn favoriet is piste nr. 10, om vervolgens bij de Duisburger Hütte een mooi stukje off piste te gaan.

-Michiel-

Over de SkiHit: verdeeld over Karinthië en Zuid-Tirol moet natuurlijk verdeeld over Karinthië en Oost-Tirol zijn.

❄️
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie