Een skischoen is geen ‘normale’ schoen die je zomaar even in de hoek gooit als je thuis komt. Berg je skischoenen goed op en je zorgt ervoor dat ze in goede conditie blijven en langer lekker blijven zitten. Daarnaast is het belangrijk dat je je schoenen in een warme ruimte zet en er voor zorgt dat je skischoenen droog zijn de volgende dag. Daar zijn allerlei manieren voor!

Sanne
Sanne heeft jarenlang les gegeven in Val d'Isère. Dit seizoen is ze voor ons onderweg in de gehele Alpen

Plaats een reactie

Voor tijdens het skiën droge en warme voeten! Doe een pedaalemmer zakje om je voeten. Voeten blijven droog en warmte blijft in je schoen!

@Gast191 Dat lijkt me geen goed idee. Vocht komt ook in je schoen door zweet. Dat hoeft niet eens in grote hoeveelheden te zijn. Als dat vocht niet weg kan, wat dus het geval is als je zakjes om je voeten doet, zal je juist koude voeten krijgen. (Datzelfde gebeurd als je geen ademende kleding draagt. Vocht blijft op lichaam omdat het niet weg kan, daardoor krijg je het koud.)

@Gast191 Sorry hoor, maar dit is wel het domste advies wat ik in tijden heb gelezen. Als je snel schimmel of exceem wilt kweken op je voeten, moet je vooral doen wat jij adviseert.

When life gets too complicated.... SKI

Door de harde flex van mn schoenen heb ik verwarming in de schoenen waardoor ik ze ook kan aantrekken na een autorit.Zorg dat er geen sneeuw in de schoenen komt door de broek stevig aan te leggen.

Schnallen dicht en lekker een uurtje op de skischoen droger.
Volgende dag heerlijke droge schoenen.

Bootwarmers erin en klaar

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Of als je de Burton Ion Leather softboots hebt dan zou je hier geen last van moeten hebben volgens Burton’s DRY-RIDE systeem !?
Heb zon verwarming systeem al eens een keer eerder gehad in een hotel maar vind het maar niks dat mijn dure boots van 400 euro in een voor hotel gasten openbare ruimte aan de muur hangt!
Meestal zijn het gewoon simpele skilockers waar je de schoenen in hangt maar wellicht dat ik een verwarmer ga halen mocht het nodig zijn :)

Ik heb een jaar of vijf geleden van die verwarmertjes gekocht die je na het skien in de schoenen stopt en nog altijd is dat de beste aankoop die ik ooit gedaan heb op wintersportgebied: nooit meer je schoenen in een twijfelachtige skikelder achterlaten waar ze vaak nog nat zijn de volgende dag, nooit meer bang zijn dat je schoenen uit een voor jan en alleman toegankelijke ruimte gestolen worden en altijd droge schoenen ( scheelt ook heel veel in vieze luchtjes, want schoenen die niet goed droog zijn gaan enorm stinken)
Éen paar van die elementjes zijn overigens genoeg voor 2 paar skischoenen: van 17.00 tot 23.00 het ene paar en in de nacht het andere paar, ideaal!

WTF @Gast191plastic zakjes om je voeten? Dan heb je aan het einde van de dag een plastic zak met zweet over. Wel droge schoenen misschien maar wel voeten waar het vel bijna vanaf ligt. Goed idee hoor, succes met je plastic zakjes verder…

Ik droog mijn snowboardboots wel gewoon zoals altijd. In de skiberging, op een speciale verwarming. Alleen de binnenschoen voor of tegen een radiator in het appartement. Altijd verschillend dus maar eigenlijk nooit natte voeten gehad de volgende ochtend.

Echt? plastic zakjes? hoe verzin je het?

🏂

Kwestie van goede schoenen in combinatie met goede sokken en ik heb overdag nagenoeg geen last van natte binnenschoenen. Verder zet ik mijn schoenen gewoon in het appartement/hotelkamer in de buurt van de verwarming, volgende dag prima droog weer.
Plastic zakjes om je voeten, hahaha. Dan glij je niet alleen alle kanten op, maar je voeten worden drijfnat, gaan schimmelen etc. En maar afvragen waarom je allemaal rare plekken op je voeten hebt na de wintersport…

Goh wat een heftige reacties op de goede suggestie van Gast191!
Een vapour barrier liner is een al lang bekende en gebruikte methode in de buitensport. Werkt prima!

@Paul20 Inderdaad viel mij ook al op.

Dat plasticzakjes verhaal ken ik, maar uit de zeilsport.

Maar in mijn snowboardschoenen moet ik er eerlijk gezegd niet aan denken. Nog afgezien van zweet, ik wil niet glijen in mijn schoenen.

Let it snow, let snow, let it snow!

Het plasticzakjes verhaal heeft wel dergelijk een functie alleen gebruikt gast191 het verkeerd, het is makkelijk om je skischoenen aan te doen met een boterhamzakje om je voeten heen, dan glijd je voet makkelijker in de schoen, het is alleen wel de bedoeling dat je wanneer je je schoen aan hebt je het zakje kapot trekt en uit je schoen haalt anders krijg je zoals meerdere mensen al aangaven juist last van je voeten en of ze (de schoenen) dan droogbloemen durf ik niet te zeggen…

Droogbloemen??? Droog blijven bedoelde ik…:-)

Hier nog een review van een schoenendroger : https://www.wintersport.nl/forum/topic/126509

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Dus niemand hier neemt zijn schoenen mee op de kamer ? ik neem mijn boots mee op de kamer , haal er de binnenbotten uit , hang die op de chauffage en de botten staan eronder . Simpel…

In aanvulling van @Paul20 Vaporbarriers worden veel gebruikt in extreme omstandigheden. En er bestaan zelfs echte compleet waterdichte sokken voor. Het idee is dat je voet/of lichaam op een gegeven moment stopt met transpireren als de omgeving vochtig is. Ook komt er geen vocht wat kan bevriezen in de kledinglagen. In mijn optiek niet geschikt voor skiën, want onaangenaam en erg blaar gevoelig tijdens skiën. Maar een oplossing voor extreme reizen en extreme kou. Dus een dom idee is het zeker niet. Maar aangenaam tijdens een skivakantie ook echt niet. Ik zou het ook niet zomaar aanraden. Als je Vapor Barriers gaat gebruiken is het slim op precies te weten wat je doet. Zie hier wat meer uitleg en ervaringen: http://andrewskurka.com/2011/vapor-barrier-liners-theory-app…

Click. Click. Peace

Ik doe een paar uurtjes de Sidas Drywarmer erin en dan zijn ze weer droog en redelijk geurloos.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie