Damüls en Mellau hebben samen zo’n 110 kilometer aan pistes, het hoogteverschil is niet enorm. Maar het voelt allemaal wel heel verschillend aan. Je kunt behoorlijk uitwaaieren over het hele gebied. Met 1450 meter is dit het sneeuwzekerste dorp ter wereld, althans volgens het skigebied zelf. Weerman Roel legt uit waarom er hier zoveel sneeuw valt! Een knus en idyllisch skigebied, veel sneeuw en steeds meer nieuwe liften kortom drie top-argumenten voor dit leuke skigebied.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Dit skigebied is het meest dichtbijgelegen serieuze skigebied in Oostenrijk. Vanuit Limburg is het in 6 uur te bereiken. Gek dat dat niet bij de top-argumenten staat.

Daardoor is het ook voor veel Duitsers het meest dichtbijgelegen serieuze skigebied met als gevolg dat(vooral Mellau) in de weekeinden overspoeld wordt met dagjesmensen.

Verder mooigebiedje hoor, zeker i.c.m. 3-Tälerpass.

@RR Klopt helemaal. Doordeweeks tijdens een pow-alert heb je daar overigens geen last van :-)

When life gets too complicated.... SKI

Vanwege die toeloop worden in Mellau nu ook allemaal die liften vervangen. Damüls heeft al wat langer modernere liften.

Toen wij er zaten was er van drukte trouwens geen sprake (wat vrij logisch is voor doordeweeks in januari).

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Wij zijn al heel vaak in de voorjaarsvakantie in Damüls geweest, maar zelfs dan heb je nauwelijks last van lange wachttijden. Volgens mij heb je daar alleen 's morgens vroeg bij de gondel in Mellau last van, maar dat behoort vanaf komende winter, begrijp ik, ook tot het verleden.

Ik kom al 10+ jaar in Damüls-Mellau. Eigenlijk hebben wij nooit veel last gehad van lange wachttijden bij de liften tijdens de kerstvakantie. Alleen bij de Uga, de Hasenbühel en af en toe Oberdamüls kan het nog wel eens even druk zijn. In Mellau was het inderdaad bij de gondel vaak ook druk, maar daar wordt nu dus aan gewerkt.
In Januari en in Maart overigens nooit wachttijden gehad; gewoon altijd overal lekker kunnen doorskiën!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie