Wanneer je wintersport boeken?

Rogier op 18 augustus 2014· 49 reacties

null
Wat heb ik een zin in de winter bij dit beeld!

De zomervakantie loopt op zijn einde. Het is zelfs op onze website te zien. We hebben Wintersporters in een nieuw jasje gestoken. En we zijn weer helemaal klaar voor de winter. Ik kan niet anders zeggen dat ik er heel erg veel zin in heb. Ik kan niet wachten om de ski’s weer onder te binden. Bij jullie geldt hetzelfde want de bezoeken gaan alweer omhoog en de bedrijvigheid op het forum neemt ook weer toe. Het reserveren hoort zeker bij de voorpret van een wintersportvakantie. Als je aan vakantie-periodes gebonden bent dan is het slim om zo vroeg mogelijk te boeken. Hebben jullie al geboekt?

Wanneer het beste boeken?
Het is altijd een lastige beslissing wanneer je precies moet boeken. Verschillende momenten zijn logisch. Maar dat hangt allemaal af van wat je verwacht van een wintersport vakantie. Elke vorm van boeken heeft zijn voordelen en nadelen.

Een jaar van tevoren
Mijn zus en haar familie zitten al jarenlang met kerst in hetzelfde chalet aan de pistes. De twee weken met kerst worden elk jaar meteen bij vertrek weer geboekt. Geen verrassingen en elk jaar is ze zeker dat ze een accommodatie heeft. Wel zo handig met kinderen. Het grote nadeel is natuurlijk dat je een jaar van tevoren nooit weet hoe het met de sneeuw zal zijn. Ook zit er weinig avontuur vast aan het feit dat je elk jaar in hetzelfde huisje en skigebied zit.

null
Voor deze sneeuw zijn last-minutes de beste optie

Rond de zomer
Veel wintersporters zijn in de zomervakantie met hun hoofd al bij de winter. Als de mussen van het dak vallen is het soms best lekker wegdromen over wintersport. Echte fanatiekelingen al voor de zomervakantie, maar op wintersporters zien we vooral na de zomervakantie de activiteit flink toenemen. Het voordeel van het boeken in de zomer is dat je het ervaringen van vorig seizoen even op je hebt kunnen laten inwerken. Ook staan langzamerhand de eerste aanbiedingen alweer op het internet. Zeker als je eens een ander gebied wilt boeken is de zomer de aangewezen periode. Maar de mooiste accommodaties zitten vaak al vol in de drukste weken.

In het najaar
Dan heb je het najaar. Het begin van het najaar is natuurlijk hetzelfde als de zomer. Vaak zijn de eerste herfstige weken in Europa de weken dat het snel gaat met boekingen. Als het weer duidelijk maakt dat de winter eraan komt dan worden de meeste wintersporters echt wakker. Vanaf dat moment is er geen houden meer aan. De mooiste en leukste huisjes zijn dan vol geboekt. Maar vaak is er nog wel wat te vinden. Hoe langer je wacht hoe beter idee je krijgt van de sneeuwval over de Alpen, maar hoe minder keuze je hebt qua accommodatie. En, de eerste flinke dumps geven weinig info over waar je midden in de winter de meeste sneeuw gaat vinden.

null

Last Minute
Al wil je per se veel sneeuw op je bestemming, of juist goed weer dan is last minute natuurlijk de beste keuze. Hier moet je je accommodatie aan ondergeschikt belang vinden. Je moet bij last-minutes namelijk maar zien of je iets moois vindt. Je weet wel zeker dat je fantastische sneeuw vindt, en echt last minute kun je zelfs al een goed beeld hebben van het weer. Als klap op de vuurpijl zijn er vaak ook nog mooie aanbiedingen te vinden voor late beslissers. Het grootste nadeel is natuurlijk dat het ook allemaal kan mislukken en dat je niets vindt. Dan zit je met een sip gezicht webcams te checken op de bank in Nederland of België.

Wanneer boeken jullie?
Wie van jullie heeft al geboekt, en wanneer boeken jullie meestal? Waarom? En is vroeg of juist laat boeken jullie wel eens heel erg tegen gevallen? Ik ben benieuwd!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wij hebben dit weekend geboekt om zeker te zijn van een knap chalet in Morzine (portes du soleil) in de maand januari, aangezien we met 12 man zijn dit jaar is het wel zo prettig dat we verzekerd zijn van een mooi chalet. Voor de maand maart wachten we waar op dat moment de beste sneeuw te vinden is, de focus ligt op Laax maar kan net zo goed een ander gebied worden.

"respect the mountains"

14 t/m 21 maart wederom naar val thorens!! Sneeuwzeker super pistes en lekker lang licht!!!

Chalets de mouflon du soleil.

18 keer val thorens, gaat nog niet vervelen:-)

Wij hebben dit weekend onze reis naar Selva in de Dolomiten geboekt. We vertrekken het laatste weekend van januari met de bus.

We hebben zo vroeg geboekt omdat het in ons budget passende hotel al voor de 2e en 3e week van januari was volgeboekt.

Onze reis in maart naar Val Thorens (21e keer denk ik) boeken we begin september.
Ook voor deze boeking geld dat we snel boeken om te voorkomen dat de binnen ons budget passende accomodatie is volgeboekt.

Mijn ervaring is dat je beter vroeg een ‘goedkopere’ accomodatie kan boeken omdat deze het snelst zijn volgeboekt. Als last minute vind je vaak geen vergelijkbare accomodatie voor dezelfde prijs.

Onze beperking is wel dat we met de bus willen. Met de auto zou je wat meer 'uitwijk-mogelijkheden hebben.

Maanden geleden al geboekt voor eind januari in Corvara (Alta Badia), vooral omdat onze dochter met man en kind ook meegaan. Grotere appartementen zijn vaak al snel volgeboekt, dus voor de zekerheid heel vroeg geboekt.

Wij hebben ook al geboekt, 2 gezinnen in mooi huis, centraal in zillertal zodat meerdere skigebieden (hochfugen, zell am ziller, Gerlos, mayrhofen) bezocht kunnen worden. Nadeel geen ski in ski out. Voordeel goedkoper en variatie in afdalingen.

Zell am ser! 1,5 week in januari! Kan niet meer wachten, hoop elke dag op de 1e weerberichten :)

Yep! Wij hebben bij vertrek geboekt. Omdat ons dochtertje het zo leuk vind gaat we toch maar terug naar Fiss. Ik moet zeggen een super ski school voor onze meid, alleen al daarom.
Bij het weg rijden ook al gelijk de countdown app ingesteld en die staat nu nog op 122dagen.
@Rogier: idee voor jullie een wintersporters countdown app???

William & José

Zeker weten, we gaan in februari weer lekker naar Brixen im thale(Skiwelt Wilder Kaiser).

Zeker weten, we gaan in februari weer lekker naar Brixen im thale(Skiwelt Wilder Kaiser).

Wij zijn weer te vinden in Hoch Krimml Ortsteil Duxeralm (Zillertal Arena). We kunnen niet wachten!!!

Heerlijk alweer geboekt in serfaus, 15-22 maart, helemaal goed em sneeuwzeker en vaak zon, helemaal perfect!

Ja hoor. In maart weekje naar Serfaus.

In februari al geboekt voor week 9 2015 Saas Almagell!!

In mei al geboekt. Met twee grote zonen (van wie er één alleen in de kerstvakantie met ons mee kan) is een ruim appartement (we hebben zelfs twee badkamers dit jaar!) behoorlijk prettig, maar je moet dan wel vroeg gaan zoeken. We gaan vrijwel elk jaar ergens anders naartoe en dat betekent steeds een nieuwe zoektocht naar een mooie plek. Niet erg, ik heb daar mijn hobby van gemaakt. We gaan in Ischgl skiën, maar hebben een appartement naast de bushalte in Mathon. Ik tel af…

Week 4 solden :)

De mailtjes gaan nu rond om mogelijk in de laatste week van januari naar les menuires (trois vallees) te gaan, maar voordat we weten met hoeveel mensen we gaan en wat we nu gaan boeken zijn we waarschijnlijk alweer 1-2 weken verder voordat er daadwerkelijk geboekt is.

In de week voor kerst wil ik ook nog een x, maar er moet dan wel goede sneeuw liggen, vorig jaar zaten we in risoul in deze periode, op de pistes was het toen oke, maar ernaast liep het materiaal flinke schade op, dus dit jaar mogelijk in de buurt van een gletcher gebied, mogelijk hintertux ofzo? Mooie van risoul was, dat het erg low budget was, skipas, accomodatie. Dus mogelijk de week voor het daadwerkelijk gaan boeken naar een kleiner sneeuwzeker gebied wat low budget kan zijn.

Als wij (2 personen) de week voor de kerstvakantie gaan dan boeken we vaak 2 dagen voordat we weg gaan. Er is dan nog genoeg keus voor een leuke prijs. Ook als wij midden januari naar de alpen gaan dan boeken we altijd 2 of 3 dagen voordat we weggaan. Soms gaan we dan een week maar soms maar een paar dagen. In januari is er dan nog genoeg keus. Wij kiezen dan altijd een gebied waar voldoende sneeuw ligt. Soms is dat in Frankrijk en soms in Oostenrijk. Ik hou er namelijk niet van om ver van tevoren te boeken en dan op je ski gebied aan te komen en te zien dat er niet zo veel sneeuw ligt als dat je zou willen.

Wij gaan altijd skiën in de week van kerst. Als we er zijn leggen we het gelijk vast voor het jaar daarop.
We zitten al jaren in Selva, Val Gardena. Daar zitten we in een garni op een top locatie. Recht aan de piste in het dorp.

13-20 december weer naar Tignes (vast adresje dat alle jaren vastligt)
21-28maart naar Val Thorens (deze week geboekt)
En nu nog aan het uitkijken voor een tripje tijdens de witte weken…

work in progress, we boeken meestal in het voorjaar helaas zijn we nu wat later.

Seriously snow addicted family!

eerste week naar ischgl net geboekt heb er nu al zin in . Laat maar komen die winter.

ik ben trouwens gast559 . Was vergeten in te loggen

Laat boeken is leuk maar dan moet je niet zoals in mijn geval met 12 en de volgende keer met 14 personen zijn, dat gaat dan niet werken. Dus 19/12 naar Schladming en 7 maart naar jullie Regio van de week: Sestriere.

Yes, voor 2x!
Engelberg (oude en nieuw) en Hasliberg (voorjaars vak) ! 2x met 2 gezinnen
We hebben er al veel zin in en ik denk dat er nog wel een mid week oid zonder kids bij komt ;-)

SKIEN GAAF!

Voor het eerst met vrienden op wintersport ipv ouders, en voor het eerst naar Saalbach Hinteglemm! Vorige week geboekt :)

zelf het liefst zo vroeg mogelijk maar de groep denkt daar anders over, die willen dat pas doen in de maand oktober op zijn vroegst.
Dit jaar is het iets anders voor mij nu ben ik degene die wil wachten want eerst een baan vinden voordat ik een vakantie boek, geld uitgeven dat ik niet heb of misschien heel hard nodig ga hebben doe ik niet zo graag, zodra ik een baan als uitvoerder of werkvoorbereider in de bouw heb ga ik gelijk boeken

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Heb voorreservering staan. Afgelopen 2 jaar naar St. Anton geweest en daarvoor Ischgl. Nu weer Ischgl (maart) Boeking eind deze week maar definitief maken want de kamers zijn al praktisch vol(!) in dit hotel

Optie voor Corvara (in plaats van altijd maar Selva) in de Dolomieten in Maart… En vermoedelijke Saalbach mid Januari Heb er zin in!

Let it snow!

Hoef niet te reserveren, wij hebben een jaarplaats op de camping in Brixen im Thale. altijd zeker van een slaapplaats.

Eerst moet ik nog weten wie van kinderen en aanhang er mee gaan, dan nog van de zomervakantie genieten (of eigenlijk in andere volgorde), vervolgens ook nog eens beslissen wat de bestemming zal worden. Tignes? Sestriere? Dolomieten?

Nu dus eerst maar eens op zoek naar de zon (twee maal een week in de buurt van exotische skibestemmingen).

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie