Er zijn ook andere seizoenen in de bergen!

Rogier op 08 mei 2014· 33 reacties

null
Zomerse bergen zijn toch ook mooi?

De winter is nu echt wel zo’n beetje voorbij. Ook de websites van de skigebieden springen allemaal op de zomermodus. Waar eerst mooie besneeuwde landschappen stonden zien we nu bergmeertjes, mountainbikers en wandelaars op ons beeldscherm. Het andere gezicht van de bergen. Als wintersporters hebben we tegenwoordig geluk, dankzij kunstsneeuw, gletsjerskigebieden en toerskimateriaal is het voor de meest fanatieke wintersporters mogelijk om bijna het hele jaar te skiën of boarden. Maar er zijn ook andere seizoenen in de bergen die erg mooi zijn. Allerlei fantastische activiteiten zijn mogelijk!

Ook mooi
Een van de redenen dat ik in de bergen woon is omdat je hier nog echt vier verschillende seizoenen heb. Ik kan namelijk ook heel erg genieten van de zomer. Denk maar aan bloemen in Alpenweides, rond rennende gemzen, kabbelende beekjes, groene hellingen, en zon overgoten rots: het is allemaal genieten.

null
Heerlijk wandelen…

Bergen als panorama
Want in de zomer zijn de bergen misschien niet meer wit, maar mooi zijn ze wel. Evenals in de winter. Al zie ik de updates op sneeuwhoogte+ genieten veel wintersporters enorm van het uitzicht in de bergen. Dus dan moeten jullie toch ook allemaal gek zijn van het uitzicht in de zomer, klopt dat?

Mooie sporten
Naast wintersporten kun je natuurlijk ook fantastisch zomersporten in de bergen. Fietsen op steile bergcols, mountainbiken, wandelen, klimmen en ga zo maar door. Maar ook gewoon lekker bij je tent of huisje hangen en genieten van het uitzicht. Of samen met kinderen (als excuus ;-) ) dammen bouwen in riviertjes. Geweldig toch allemaal?

null
…of fietsen

Niet zo warm
Iets wat ik ook zo fijn vind aan de zomer in de bergen dat het niet zo heel erg warm is. Zeker de avonden zijn heerlijk koel, en 40° hoeft van mij echt niet. Ik kan mij voorstellen dat er meer wintersporters zijn die niet gek zijn op zinderend hete dagen. Lekker warm overdag en koele ochtenden, voor mij de perfecte mix 's zomers in de bergen.

Gaan jullie naar de bergen?
Gaan jullie in de zomer ook naar de bergen? Of gaan jullie een stad in, het strand op? Of, dat kan natuurlijk ook, gaan jullie niet op zomervakantie om geld en vakantiedagen te sparen voor de winter?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

ik vind bergen altijd machtig mooi, alleen in de winter hebben de bergen een extra troef achter de hand het witte goud,
ik ga dit jaar wel op vakantie en dan ga ik al die dingen ook doen die hier boven genoemd zijn, ik zou het zelf alleen geen bergen noemen het gebied waar ik heen ga is wel degelijk heuvelachtig geen een heuvel in de wijde omgeving die minder dan 1.5 keer de hoogte heeft dan de hoogste drempel in Nederland, maar nog net te vlak voor mijn smaak, maar ik kan niet wachten tot ik heerlijk ontspannen kan sporten op vakantie

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Ik geniet zomer én winter van de bergen. Ik ben ook helemaal fan van bergwandelen, al sinds ik kon lopen doe ik eraan mee, en mountainbiken ook zo nu en dan.
Prachtige foto’s maken. Eigenlijk ben ik in de zomer altijd wel ergens in de Alpen te vinden! Ook dit jaar weer zo’n 3 weken, Zwitserland en Oostenrijk!

Ja, ik ga ook in de zomer naar de Alpen. Heb echt een schijthekel aan de ‘‘all-inclusive turkije vakanties waarbij je een bandje om je pols krijgt en gratis ijs kan eten’’

Echt geweldig is 't in de bergen, ook zomers. Ga meestal wandelen, soms een andere activiteit. Downhill heb ik vorig jaar in Schladming geprobeerd, was erg vet!
Dit jaar 1,5 week naar Warth en 1 week naar Kappl.

Gang is alles

Ik ga deze zomer een week naar Oostenrijk met mijn ouders. Ik moet nog op zoek naar een plek waar je kan windsurfen en wat niet te ver van een gletsjer ligt. De week daarna komt mijn zus ook en gaan we misschien een middellandse zee cruise maken :D

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

@Thijsmeeusen Kaprun/Zell am See misschien?

Gang is alles

Ja zat ik al aan te denken :)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

ik ga meestal in de zomer ook naar de bergen ja lekker berwandelen mountainbiken raften,canyoning.
Dat soort dingen ook heel leuk om te doen al blijft wintersport wel het leukst om te doen dat wel.

Vorig jaar met wat vrienden in Zell am See gaan mountainbiken, het jaar daarvoor door zwitserland getrokken en dit jaar ook maar weer een mooi plekje zoeken met mountainbike trails in de buurt.

Allemaal erg leuk, met mooie omgevingen en lekkere zwemmeertjes, maar het kan toch net niet op tegen de wintersport :) Ik zit er gewoon niet met de zelfde spanning naar uit te kijken. Waar je met de mountainbike de weggetjes moet volgen de berg op/af, zit ik altijd om me heen te kijken op zoek naar mooie snowboard spots.

Nee helaas niet, de rest van de familie wilt altijd naar italie:'(

Ga deze zomer met grote kans een roadtrip doen door Frankrijk en zou dan graag via de Alpen even doorsteken naar Italië.

Go with the snow!

Als ik deze zomer op vakantie ga, wil ik graag naar Oostenrijk of Zwitserland. Ik weet nog niet precies waar ik heen wil maar zit te denken aan Tirol (Oetztal,Pitztal of Subaital) of ergens in Graubünden.

Dit jaar in de zomer de italiaanse alpen bezoeken (Bormio). En me zelf dan heerlijk afbeulen op de racefiets. Stelvio en Mortirolo staan op t programma

ga vrijwel elk jaar in de zomer de bergen in om te klimmen/ wandelen. Dit jaar nog niets op de planning maar grote kans dat we wel weer naar de alpen rijden.

null

null

null
null

Zo dat waren wat zomerse foto’s :P

@Jelski fantastische beklimming die Mortirolo! Ik heb erop genoten vorig jaar!

Click. Click. Peace

De bergen zijn voor de winter, de zee is voor de zomer ;-)

Nee hoor niet per definitie. Zelf wil ik graag eens in de zomer naar de bergen. Mijn kinderen willen echter liever naar zee(land) in de zomer. Dit vooral wanwege de reisafstand; ze hebben echt een hekel aan lang autorijden wat ze 2 keer per jaar moeten als we in de winter naar de bergen gaan.

Daarbij is Zeeland zeker leuk in de zomer en er is van alles te doen. Er liggen een paar fraaie single tracks, je kunt waterskiën/wakeboarden bij de Schotsman waar ook een leuke zeil en windsurfschool zit. Er natuurlijk de fraaie stranden bij Zoutelande en Domburg. Daarnaast genoeg evenementen en dagatracties in de zomer. We vermaken ons dus best.

Als de zomer over is dan maak ik me rustig op voor het eerste lange weekeinde naar de Kitz met vrienden medio oktober. Dit doen we al enkele jaren zo en bevalt prima.

Voor iedereen een fijne zomer toegwenst, waar dan ook.

Jep, ga ook in de zomer naar de bergen. Dit jaar in augustus naar Gerlos, om daar met de racefiets verschillende beklimmingen te doen. Onder andere de “Hochtor”, de route naar de Grossglockner. Vorig jaar met de auto ook gedaan, nu wordt het tijd om deze met de fiets te doen.

Kijk er erg naar uit!

Bergen…
Heerlijk!
Genieten!
Ongeacht het seizoen.

Hoge bergen, diepe dalen, schone lucht, prachtige watervallen,
tijd voor elkaar, bezinning, rust, prachtige natuur, lekker buitensporten, top!

Bovenop zo’n reus, voel ik met erg klein (en als christen dichterbij God)

Kippenvel;-)

In april nog op de latten in Otztal.
Eind juni gaan we met de kids 2 week een nieuw gebied (vorarlberg) ontdekken.
Heeft iemand tips over Vorarlberg?

@BasvO Daar moeti k dan echt niet aan denken :P

Gang is alles

@Joostglas In Italië zijn er ook bergen :P, ga daar is heen dan :d

Gang is alles

idd, laatste 2 foto’s van mij zijn ook italie :P

@Gast393 maak voor die vraag even een apart topic aan op het forum dan krijg je eerder antwoord op die vraag dan zo,

Bovenop zo’n reus, voel ik met erg klein (en als christen dichterbij God)

zo zie je maar weer die mooie vriendelijke reuzen zijn echt overal goed voor :D

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Eerst een weekje Gardameer, en daarna op de terugweg nog een weekje Serfaus, Zowel in de winter als in de zomer is Serfaus een perfecte vakantiebestemming!!

Voor de 4e keer op rij naar dezelfde camping in La Roche des Arnauds (10km van Gap). Maar ja, je moet wat over hebben voor je puberende zoon :-P.

Anyway ik ga veel colletjes stoempen en veel bergwandelingen maken. Dit jaar ook maar eens hiken bij de Glacier Noir, want de Blacnhe heb ik al 2 keer gedaan :-)

When life gets too complicated.... SKI

@Rogier dit topic komt ook twee maal per jaar terug…

Maar ik vind de bergen ook altijd mooi.

Mr. Slow

Ik ga 2x2 weken op wintersport naar Oostenrijk,2x2 weken in de zomer naar Oostenrijk en 2x naar de ‘heuvels’ van Duitsland. Hoezo verslaafd!!!

2 a 3 weken Kroatie. Ik heb daar alles: beregen, zee, outdoor activiteiten(zee en berg), cultuur, lekker eten, wijn en zeker sljivovitz, heerlijk. En altijd goed weer. Yess.

Wij hebben een woonboerderij met een aantal paarden, honden etc. In het “groeiseizoen” is er zoveel te doen dat een lange vakantie er in de zomer sowieso niet meteen inzit… Gelukkig wonen we op 2 km vanaf het zonnigste zuidstrand van Nederland waar we ook een strandhuisje hebben, met de pizza op schoot “de zon inde zee zien zakken” is ook mooi hoor. Bovendien is de eigen omgeving toch vaak verguisd bij Nederlanders, het lijkt soms alleen maar mooi te kunnen zijn als het maar ver en exotisch is, terwijl vlak bij huis ook dikwijls mooie plekjes en uitzichten te vinden zijn.
Overigens gaan we in de zomer weleens met de motor naar de bergen, voor een weekje of zo, waar er dan ook genoeg te genieten valt…
Toch vindt ik de èchte bergbeleving pas op een paar lange latten met de vrieswind door de neus…

Dit jaar voor het eerst downhillen in Chatel. Zo’n zin in!

bart

In de zomer is er ook net zoveel te doen wat goed is voor veel adrenaline :)! Komende zomer Saas Fee, daar hoop ik een keer te gaan raften of kayakken, boven te komen op 4196 meter, mountainbiken, wandelen en uiteraard ook genieten.

Not all who wander are lost
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie