Wintersportseizoen, tot wanneer?

Rogier op 06 april 2014· 28 reacties

null
Skiën in half April, vorig jaar

De lente is vroeg dit jaar, en dat na een seizoen dat voor de Noordalpen niet bepaald fantastisch was. De sneeuw kruipt langzaamaan omhoog. De West- en Zuidalpen hebben het een stuk beter, maar ook hier is het warm. Toch bestaat er zoiets als voorjaarsskiën en is het zelfs mogelijk om fantastische dagen in koude poedersneeuw in april mee te maken. Maar geldt het nu nog echt als wintersportseizoen voor jullie? Of is het eigenlijke winterseizoen al op zijn einde?

Fantastisch seizoen
Tja, zoals jullie weten zit ik met een gebroken enkel thuis. Maar normaal gesproken is het momenteel het allerbeste deel van het seizoen. In April en zelfs mei maak ik elk jaar de mooiste afdalingen. Off-piste in de skigebieden als er net sneeuw is gevallen. 's Ochtends vroeg op strak geprepareerde pistes of toerskiënd als ik opzoek ben naar uitdagende bergen. De mooiste tochten heb ik in deze periode gemaakt. Maar ik begrijp ook dat dit seizoen niet optimaal is als je naar Alpen moet reizen om te skiën.

null
Vaak erg goede sneeuw in het voorjaar

Vroeg
Want de sneeuw is vooral in de ochtend heel erg goed. In de middag vind je vaak alleen maar slush op de pistes (ook erg lekker, vind ik). Dus het van 9 tot 17:00 skiën is niet voor iedereen weggelegd. En als je wilt toerskiën is vroeg wel heel erg vroeg. Ik vertrek regelmatig om 3:00 's ochtends thuis om mooie lijnen te skiën. Dus voorjaarsskiën heeft wel een gebruiksaanwijzing. En daar komt ook nog bij dat groene weilanden, rond springende lammetjes en ontluikende bloemen misschien niet echt het ‘wintersportgevoel’ geven.

Nog in wintersportsfeer
Hoe zit dat voor jullie? Zitten we volgens jullie nog echt in het wintersport seizoen of is dat na de voorjaarsvakantie wel zo’n beetje afgelopen? Natuurlijk hebben we de beroemde Dutchweek nog en kunnen we zeker nog zo’n drie a vier weken skiën in veel grote skigebieden. Maar in hoeverre denken jullie nog aan wintersport als de krokusjes al opkomen in de tuin en de barbecue al aan kan?

Wie gaat er nog
Wie van jullie gaat nog skiën of boarden dit seizoen? Waar gaan jullie heen? Is het wintersporten in deze tijd van het seizoen een keuze, of kon het niet anders. Of hebben jullie eigenlijk helemaal geen zin meer om te skiën of te boarden en zijn jullie met je hoofd al bij de zomer?

(Ik hoop in ieder geval, als de revalidatie goed gaat, half mei nog een paar toerskibochtjes te maken).

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wij vertrekken volgende week (van 12 tot 19 april) vol goede moed naar Val Cenis voor een weekje voorjaarssnowboarden.

Grtz

Wij gaan al jaren de meivakantie naar ons chalet Le Ciel Bleu in Chatel om deze te “kuisen” na het winterseizoen. Af en toe pakken wij het eerste weekend mee om te skieën, maar meestal is het gebied het weekend ervoor gesloten.
Wij genieten dan van de zon en de rust: Chatel is dan “dichtgeplakt” met kranten!
Kerst 2014 komen wij weer skieën!!

Aux revoir.

Met het warme weer van deze weken denk ik vooral aan het naderende beachvolleybalseizoen! Stiekem check ik nog wel de webcams van de skigebieden, maar ik ben nog nooit later dan maart geweest en voor een weekendje vind ik het teveel moeite (en krijg ik niemand mee). Overigens vindt bv. mijn moeder in maart al dat het teveel “lente” is. Dat is voor mij geenszins het geval.

Voorjaar skien alleen nog in de hal en ik kijk iedere dag naar de webcams hoe de status van de pistes en de resort is. Eind maart naar Risoul geweest en vond beetje te warm alhoewel zon ook zijn charmes heeft. Geef mij maar tons of white poweder en -5 of zelfs -15 graden dan ben ik in mijn element. Maar ja je hebt het niet altijd voor om het te kiezen.

Wij gaan nog van 17 tot 21 april naar Les Menuires. Net nog even indoor geweest gaan oefenen! We zijn er helemaal klaar voor!

Go with the snow!

Paasdagen naar Solden !

Nu zaterdag voor 6 dagen kaprun en vorig weekend alpe d’huez. voor ons toch wel de beste periode van het jaar ,indien je s’morgens met de eerste lift omhoog gaat en na de middag op tijd een terrasje opzoekt.het is dan ook overal super rustig,we dachten vorig weekend soms dat we alleen op de berg waren :-)

Net terug uit Val Cenis ( @Wimme), dalafdalingen gaan alleen in de ochtend, als ze er nog iets van kunnen maken want het gaat wel heel hard op dit moment (zie ook foto’s in de updates). Sneeuw is zacht tot 2500mtr, daarboven gaat het beter en valt er af en toe sneeuw, helaas daaronder dan regen. Desalniettemin een heerlijke vakantie gehad en prima kunnen skiën, vind slush ook niet erg! Vind eind maart, begin april verder wel een heerlijke tijd om te gaan; vaak prima weer en toch goed skiën.

Wij hebben onze echte trip met de kerst/oud&nieuw al gehad…maar gaan toch nog even snoepen van een paar dagen in Ischgl (eind april/begin mei) even het skieseizoen afsluiten! En er ligt nog steeds genoeg, maar wel zorgen dat je vroeg op de piste staat en genieten!

Ook net terug, uit Champéry PDS. Pistes waren heel aardig, maar hoe later in de week hoe meer slush. Wel een hele week kunnen genieten van de zon!

Tot aan september zo af en toe maar Indoor gaan, dan in september de zomervakantie met als het goed is een paar daagjes snowboarden op de gletsjer.

Ik denk zeker nog aan wintersport, maar helaas ga ik maar 1 x per jaar. Zit met m’n hoofd echt nog lang niet bij de zomer, en heb ook echt totaal geen zin in de zomer…

Gang is alles

Jaaa! Ieder jaar nog een extra weekje in de meivakantie!

Gelukkig hebben we met de Paasdagen nog een aantal dagen skiën op het programma, op de Kitzsteinhorn in Kaprun!

Net terug van een shorttrip Champéry CH, piste omstandigheden waren nog steeds bijzonder goed ondanks de hoge temperaturen sochtends hard en smiddags slusy! Persoonlijk vind ik dat wel leuk! Nu het hier in Holland ook steeds mooier weer word heb ik persoonlijk het seizoen afgesloten lekker genieten van de lente en zomer! Kijk wel weer uit naar september

"respect the mountains"

Jullie zullen vast ook wel merken aan de bezoekersaantallen op deze site neem ik aan?
De interesse in wintersport zakt bij mij meestal in het voorjaar totdat het in het najaar weer begint de kriebelen…

Ik ben Gast182

Tijdens de paasvakantie zijn we van plan Zermatt -Arolla in 1 dag te toerskiën. Meer dan 2000 hoogtemeters. Zeker een uitdaging :) nu even het weer afwachten.

Ik zou best nog Dutch Snowweek in Valtho mee willen pikken, maar tijd & geld he. Dus nee, mijn seizoen zit er al sinds begin februari op.
Nou meer aan het dubben of het zin heeft een zomer abo bij snowworld te nemen (juli en augustus voor nog geen 60 piek). Maar m’n kop bij 25 graden in de plus er naar staat om een ijskoude hal binnen te gaan, daarover ben ik nog niet uit.

Met Pasen nog weekje Ischgl. Eerste keer in April wintersport. Ben benieuwd naar de sneeuwkwaliteit en geopende pistes.

Pasen ====>Zermatt :-)

@Bram82 We merken het zeker wel aan de bezoekersaantallen. Maar deze blijven opvallend hoog, voor de lente-achtige tijd van het jaar.
@Jurian Gaaf! klein beetje jaloers ;-)

Click. Click. Peace

Met Pasen op pad met de Wepowder Season Closure. Nog nooit zo laat in het seizoen geweest, dus ben benieuwd. De bestemming is vandaag bekend geworden: Sölden. We gaan met de toerski’s/ stijgvellen op pad om zo nog (hopelijk) mooie sneeuw te gaan vinden. Het zou leuk zijn als we nog wat poederbochten kunnen maken!

Roene Desjardijn

@Rogier, Die bezoekeraantallen worden hoog gehouden door mij en m’n vrienden. Wij houden het weer goed in de gaten in deze periode.
Wij gaan al tien jaar lang in april nog een lang weekend skieen in Portes du Soleil. De omstandigheden zijn altijd weer boven verwachting.

Hopelijk blijft de sneeuw in Orcieres nog redelijk richting Pasen, anders waarschijnlijk Val Thorens. Is een heerlijke periode om te skieën en de wisselende omstandigheden op de piste de dag door (van ijs tot pap) maken dat 1 piste niet snel verveelt. Meestal lekker weertje, marmotten spotten…

Eind April road trip USA. Een aantal skigebieden zijn dan nog open, dus de skikleding gaat mee

Zit nu in Val Cenis’, de vorige 3 dagen waren prima in de voormiddag en in de namiddag slush, maar slush is ook sneeuw en we kunnen nog steeds tot het dal in lanslebourg. De dalafdaling naar lanslevillard kan enkel via een rode die er vanaf de middag heel zwaar bijligt, hebdie deze middag 2 keer mogen doen omdat de verbinding met lanslevillard deze midag gesloten was wegens lawinegevaar. Vandaag regen beneden 2200m en daar boven natte sneeuw. De volgende 3 dagen geven ze terug mooi weer, hopelijk kunnen ze de dal afdaling naar lanslevilard open houden, want het is en leuke pittige om de dag af te sluiten:-)

Vergissing, het is de dal afdaling naar lanslebourg die een leuke dag afsluiter is. Deze naar lanslebourg is ware horror voor knieën en enkels.

Heb net besloten een verlengingspas voor mijn seizoenspas te kopen zodat we het hele jaar hier kunnen skien (-:
In de zomer dan een paar maandjes pauze op de Kitzsteinhorn Kaprun maar in de herfst weer lekker knallen. Het leven is zo slecht nog niet hier…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie