Het is bijna het einde van het seizoen. Het laatste filmpje van Salomon Freeski TV is er alweer. Wat is het seizoen snel gegaan zeg. Dit filmpje gaat over Scot Schmidt, een van de eerste ‘echte’ professionele freeriders. Een skiër die voor velen, Amerikanen in ieder geval, de ogen openden in ‘The Blizzard of Ahhhs’, de eerste echte freeride film ooit. Het feit dat veel Europeanen en vooral Fransen al skieden wat die jongens in deze film deden vergeten we voor het gemak maar even. Het is in ieder geval gaaf om te zien hoe zo’n pro-rijder jaren na dato nog steeds, en gewoon voor zichzelf, zijn bochten door de poeder trekt. Wintersport is een liefde voor het hele leven…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dom dat ze op 3:10 laten zien hoe ze in de stoeltjeslift zitten zonder dat de veiligheidsbeugel dicht zit. Kleine moeite voor veel toegevoegde veiligheid.
In de US schijnt dat normaal te zijn. Toch jammer dat ze in promotie materiaal niet het goede voorbeeld geven.
Dat zou ongelukken kunnen voorkomen.

@Jurian helemaal mee eens. Maar in Amerika is dit normaal. Het is iets wat ik trouwens niet begrijp in dit land waar rechtzaken ten opzichte verantwoordelijkheid aan het orde van de dag zijn… Hetzelfde geld voor inbounds poederskiën. Daar zou ik ook graag een rugzak en pieps willen zien. Maar ja…

Click. Click. Peace

Hetzelfde geld voor inbounds poederskiën. Daar zou ik ook graag een rugzak en pieps willen zien. Maar ja…

Dat was ook het eerste wat mij opviel. En zeker sinds er recentelijk een lawine ongeval heeft plaatsgevonden ‘inbounds’!

When life gets too complicated.... SKI

@Rogier, toch jammer dat deze sportmerken hun verantwoordelijkheid niet willen nemen. Ik zou dit bijna willen vergelijken met een reclame voor een alcoholische drank waar je de persoon achter het stuur van een rijdende auto ziet zitten terwijl hij het opdrinkt.
En juist grappig dat een grote speler in die industrie de laatste tijd een nieuwe weg is ingeslagen wat betreft marketing.

ahh snel even kijken vanavond! kreeg geen alert van de app, vreemd…

Seriously snow addicted family!

Goed gezien van die stoeltjeslift! Was me totaal niet opgevallen.
Snap trouwens niet dat men de veiligheidsbeugel open laat, voelt voor mij ongeveer net zo ‘kaal/ naakt’ als geen riem om in auto.

...ski-addict...

null

^^Oe, pijnpuntje voor Salomon :P

Mooie video hoor, ik ga die films toch echt nog eens kijken. Hoort bij de opvoeding :P.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Vette video!

Gang is alles

^^Oe, pijnpuntje voor Salomon

Tenminste echte ski’s :-)

When life gets too complicated.... SKI

Can he still ripp it at 52, YES HE CAN! :-)

Life is fun, so enjoy it
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie