Les Arcs is een van die bestemmingen die iedereen wel kent. Hooggelegen in de Franse Alpen met een verbinding naar La Plagne, biedt het ruim 400 kilometer aan skipistes en voor ieder wat wils. Strak geprepareerde pistes en vele off-piste mogelijkheden zijn hier een evidentie. Maar omdat dat bij wel meerdere skigebieden het geval is, geven we je vier concrete tips die je zeker niet mag missen als je naar Les Arcs trekt. Onze aangename ontdekking lag in het dorp Arc 1950, waar wellness, luxe en charme gecombineerd werden zoals we het nog niet vaak zagen in Frankrijk.

null

Door zijn hoge ligging vormt Les Arcs absoluut een bestemming die je kan kiezen voor een shortski in het voorjaar. Veel Belgen trekken traditioneel tijdens de Paasvakantie nog naar Les Arcs om er de laatste lijnen van het seizoen te skiën. Heb jij nog extra tips voor bezoekers van Les Arcs? Laat het ons dan zeker weten…

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Uiteraard Gast242, my bad. Heb het meteen aangepast.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

De Aiguille Rouge is echt een geniale piste, maar de kleur zwart zou hij echt niet moeten dragen wat mij betreft… ;)

Ik heb nog echt een geheimtip: kom er niet in de krokusvakantie :D
https://www.wintersport.nl/forum/topic/150903

Leuke video, het zal best een leuk gebied zijn buiten het hoogseizoen :)

Gang is alles

Aiguille Rouge is inderdaad behalve de eerste 100 meter zeker geen zwarte piste waardig, maar wel erg mooi als het goed weer is. Onze tip is om Les Arcs een beetje te mijden in februari, dan is het er traditioneel erg druk. Wij waren er in januari en hadden nergens wachttijden…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Volgens mij kun je als student beter in Arc 1800 zitten, daar zijn meer restaurantjes en uitgaans gelegenheden dan in 1600.

Dat klopt wel deels, maar 1600 is een stuk goedkoper en daardoor vaak ook aantrekkelijker voor studenten. In 1800 heb je ook heel wat luxe hotels (bvb Eden) die voor studenten dan weer totaal niet interessant zijn.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie