Live vanuit het Grand Massif (fotoreport)

Arno5 op 04 maart 2014· 6 reacties

null
Bovenin het gebied fantastisch, maar het dal is groen

Door verschillende omstandigheden sta ik deze winter een stuk minder op ski’s en mijn board als vorige seizoenen. Maar als je dan weer lekker een dagje op pad kunt, is het dan extra genieten! Tussen een check-uit en een check-in even snel de piste op om te genieten van mooie pistes en een off-piste ritje door het bos. Het is nog vakantie en dus druk in het gebied. Maar als locals weten we welke liften we moeten kiezen en profiteren we rond lunchtijd van relatief rustige pistes.

Onder de duizend meter, bijvoorbeeld bij ons in Samoëns op zevenhonderd meter hoogte, is het qua sneeuw de hele winter al dun en is het hier dan ook al snel weer groen. Iedere sneeuwbui die hier dit seizoen valt komt uit zuidwestelijke richting. Dit zorgt ervoor dat het in Nederland nooit winter is geworden en dat wij hier steeds de maken hebben met een sneeuwgrens die rond de duizend meter schommelt. Maar zo’n tweehonderd meter hoger is de sneeuw gelukkig prima en boven de vijftienhonderd meter zijn de pistes zelfs boven gemiddeld goed, met ruim drie meter sneeuw op 2500 meter! De dalafdalingen en de Cascades pistes zijn nog open, maar onderin wordt de sneeuw wat dun. Nu vanaf begin maart zal de sneeuwgrens langzaam omhoog gaan kruipen, maar met de huidige sneeuwcondities kunnen we tot half april prima skiën bovenin het gebied.

null
De dalpistes worden elke keer weer groen

null
Vakantiedrukte

null
Mooie witte bomen hoog in het gebied

null
Lekkere poeder

null

Arno5
beleeft in het Franse Grand Massif vanuit het basecamp in Samoëns mooie avonturen en houdt ons daarvan op de hoogte.

Plaats een reactie

Hi Arno, dus dat wordt naar beneden lopen/liften volgende week ? Nou als het lekker weer is hoor je mij niet klagen verder, lekker lui in de lift naar beneden ipv van door de slush puppie want ik zie dat de temperatuur in Samoens richting 15 graden gaat volgende week. Dat is best warm :)

wat een matig verslag. Kom net terug van een topweek Flaine. Ik geloof dat we drie dagen poeder hadden en vier dagen zon. Zelfs de cascade was donderdag nog prima te doen.

@Gast616, Arno is alvast aan het voorbereiden voor degene die nog komen. In deze tijd van het jaar gaat het heel hard met het zonnetje dus wij rekenen volgende week niet meer op dalafdalingen en de Cascade. Misschien gaat de Combe de Gers dan wel open, want dat heb ik volgens mij nog geen 1x gezien dat die open was.

Hoi Arno!
Wij vertrekken zaterdag richting Flaine. Heb je nog een tip voor een gids? Als ik het weerbericht zo zie moeten we die maar vroeg in de week regelen!
Groet Maarten

@Gast616: Fijn om te horen :) Wij hadden ook een top dag en de foto’s spreken voor zich. Het verslag is toch juist positief, of hebben we een andere interpretatie. De condities zijn boven de 1500m boven gemiddeld goed en onder de 1000m minder dan gemiddeld. Buiten de dalafdalingen naar Sixt, Morillon (650m) en Samoëns (900m) is het inderdaad top! :)

Met vandaag weer een super poederdag in de pocket :)

Hi Arno, ja hoor hartstikke positief, ik hou wel van skien met een zonnetje zeg maar, zie ik tenminste wat ik doe :) Zie dat vandag Teleski de Gers open is, dat is volgens mij niet zo vaak zo dus daar ga je vast nog poeder vinden. Veel plezier !

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie