Natuurlijk maakte ik me wel zorgen voordat ik richting Skijuwel vertrok. Want Wildschonau en Apbachtal hadden nou niet echt veel sneeuw gekregen deze winter. Maar zorgen maken blijkt weer eens nergens voor nodig. Heerlijke pistes, geen pap, geen ijs maar wel heel veel zon en heerlijk weer. Kortom ik heb het hier in Oostenrijk prima naar mijn zin. De condities zijn gewoon top!

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Schrik je niet als je opeens een groen dal beneden je ziet :P?
Maar gelukkig liggen de pistes er wel goed bij :D

Gang is alles

@jesper: blijft een raar gezicht ja, maar het went wel, vooral als de pistes zo lekker zijn!

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Nou ja geen pap… maar ook ons hoor je niet klagen. Zijn hier voor het eerst (inneralpbach) en het bevalt prima. Vooral 's ochtends is het goed te doen, daarna geen dal afdalingen meer. Zonnige weer is natuurlijk top voor een geslaagde vakantie.

Wij zitten nu ook in Niederau, en de dalafdaling naar Auffach was vandaag inderdaad erg slecht. Verder is het eigenlijk prima skiën! Hopelijk vannacht of morgen een beetje sneeuw, al is de zon natuurlijk ook wel lekker.

@gast344: filmpje is van gister en eergister: vandaag inderdaad wat zachtere pistes, maar zoals je zegt: we mogen niet klagen

Blogger, skiër, verslaafd :-)

wij zitten in inneralpbach en komen hier al aantal jaren. Pistes liggen er heerlijk bij in de ochtend in de namiddag worden ze minder maar het is prima vertoeven

Fijn natuurlijk dat je het naar je zin hebt. En lekker weer is een belangrijk deel van een geslaagde wintersport.

Tegelijk zet dit soort postings me wel aan het denken.
Wat ik me afvraag is - hoe erg moet het eigenlijk worden voordat je het WEL slecht noemt?
Groen dal, papsneeuw in de middag etc etc. Waar ligt de ondergrens? Het lijkt wel alsof die er niet is.

The older I get, the better I was

@menno: Nou, als ik het slecht had gevonden, had ik dat zeker verteld hoor! maar we skiën ons appartement binnen want de sneeuw ligt bij ons tot aan het dorp, vrijwel alle pistes zijn open, aangezien veel afdalingen niet in de volle zon liggen blijven ze heel lang goed, we hebben prachtig weer, dus wat willen we meer?

Blogger, skiër, verslaafd :-)

@Ruud gelukkig! haha

Gang is alles

@Menno ik denk dat er vakantieweken met heel veel meer sneeuw zijn met mindere condities dan wat Ruud nu treft in het Alpbachtal. Denk aan regenachtig of extreem natte sneeuw. Of zelfs keiharde sneeuwval 24/7. Ik denk dat veel wintersporters liever het weer en de pistes hebben die Ruud nu heeft.

Ja het dal is groen, maar de pistes heerlijk blijkbaar.

Click. Click. Peace

Idd, wat is echt slecht? Zijn met kinderen die nog enkele dagen les hebben. Dan gelden er andere normen dan waarneer je alleen met volwassenen gaat. (dan ga je ook niet naar Alpbach). Stonden vandaag om 8.45 op de piste tot 16.00. Prima dag weer in de skijuwel. Vooral genieten van de kidz, die volgend jaar echt niet meer op les hoeven…

Zit een seizoen in Niederau als skileraar. Zoals Ruud zegt is het echt té warm, maar verder zijn de pistes heerlijk. Vandaag waren de dalafdalingen in Niederau, dat toch op het noorden ligt en dus wat sneller ijzig wordt, ook echt weer fantastisch. Slechts op het laatste stuk dat het wat papperig wordt aan het eind van de dag, maar ja, het is dan ook bijna maart…

Haha, bij thuiskomst filmpje nog eens bekeken, en ik “spot” mezelf bij het uitstappen van de lift (gast344]

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie