Piani di Bobbio is een klein skigebiedje onder de rook van Milaan. Het gebiedje is compact maar heeft elke wintersporter genoeg te bieden. Dit gebiedje is hiernaast zeer populair bij wandelaars en langlaufers. Voor wintersporters die een gebied dichtbij een vliegveld zoeken of hun skitrip met een stedentrip willen combineren is dit gebiedje een aanrader.

Manon
woont in Milaan en geniet van het Italiaanse leven. In de winter gaat ze alle vrije dagen naar de Italiaanse skigebieden.

@Manon , ligt toch boven Milaan ? Ga na mijn weekje Madonna nog 2 dagen naar Piani vanuit Bergamo.
Kijk dagelijks naar hun webcam ; ziet er leuk uit en er ligt ongelooflijk veel sneeuw. Had ook naar Bremboski gekeken , maar Piani is wat gemakkelijker bereikbaar vanuit Bergamo met trein/bus. Ben heel benieuwd !!!

Gr. Sjors

Grappig dat dit ‘gebied’ hier beschreven wordt. We gaan al jaren hier naartoe en aankomend weekend vertrekken we weer voor een week.

Manon begint haar verslag met te melden dat er 35km aan pistes liggen. Dit geven de officiële kanalen inderdaad aan. Dit kan alleen als er (delen van) pistes dubbel geteld worden bij het maken van verschillende afdalingen. Het werkelijke aantal km pistes ligt vele malen lager. Daarmee is ook meteen één van de grootste nadelen van dit gebied aangestipt: Het is klein, bijzonder klein. Feitelijk bestaat het hele gebied uit 3 hellingen en met een beetje fantasie hebben ze er 6 pistes van weten te maken.
Vanaf Barzio wordt je met de gondel het gebied ingetrokken, waar Piani di Bobbio begint. Vanaf daar heb je circa 1 tot 1,5 uur nodig om het gehele gebied aangedaan te hebben en dit is niet dankzij de snelle liften. Alhoewel de afgelopen jaren enkele liften zijn vervangen, bevat het gebied nog enorm oude en trage liften (éénpersoonsstoeltjeslift en een hele reeks ‘pannenkoeken’). De tijd die je in de liften doorbrengt in verhouding tot de tijd dat je aan het afdalen bent is bijzonder hoog. Dus ondanks dat je in korte tijd elke lift en piste ‘gedaan’ kunt hebben, zit (of sta) je lang in de lift.
Afgezien van het aantal kilometers dat overdreven wordt, wordt de moeilijkheidsgraad van de pistes ook niet heel getrouw weergegeven. Ben je ooit in gebieden als Val Thorens, Ischgl, Sankt Anton o.i.d. geweest, dan zul je hier niet één moment getest worden. Zwart is maximaal rood en rood niet meer dan blauw. Een moeilijk gebied is het allesbehalve en dat is dan ook het mooie van dit gebied. Ben je met een gezelschap met waarin het niveauverschil groot is, dan kunnen de ´mindere goden´ genoeg lol beleven.
Buiten de piste zijn er genoeg mogelijkheden om fatsoenlijk iets te eten. Echter, aan après ski hoef je niet te denken en iets anders dan Italiaans wordt er nauwelijks gesproken, ook niet door skileraren.
Kortom een (zeer) klein eenvoudig skigebied met weinig uitdaging en vertier. Maar wil je een dag gaan skiën en ben je in de buurt (Milaan, Bergamo, Como, Lecco) dan is het zeker een optie.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie