Als populaire bestemming in het Salzburgerland krijgt Flachau de komende dagen heel wat Nederlanders en Belgen over de vloer. De dooi en regen van het afgelopen weekend heeft het sneeuwdek niet al te veel schade toegebracht. Om de warme temperaturen van de komende dagen tegen te gaan, draaiden de sneeuwkanonnen gisteren volle bak. Hier en daar waren er wat pistes gesloten voor de veiligheid, waardoor de bewegwijzering richting het dal nog niet echt optimaal was. Maar ondanks de warmere temperaturen, hoef je je voor de kerstvakantie zeker en vast geen zorgen te maken in Flachau.

Wij namen 's ochtends vanuit Schiphol de eerste vlucht op Salzburg en stonden al ietsje na 10 uur op de latten. Perfect op tijd om te genieten van een mooie, rustige dag op de skipistes van Flachau en Wagrain. Ook dé apres-ski tent van Flachau, de Dampfkessel, is helemaal klaar voor een stevige kerstvakantie!

Kristof

Plaats een reactie

Mooi zo! Tot over een paar dagen in Flachau! :)

Hup Willem II

Goeie titel (ik vat hem dubbel: storm van het ‘mindere’ weer en storm van de drukte ;) )

Go with the snow!

tot zondag…

Kristof, leuk filmpje, maar kan je het volume van muziek/spraak wat beter op elkaar afstemmen? Mijn vrouw begint te klagen…

:D Oei da’s niet al te best als je vrouw begint te klagen :D
We zullen er op letten een volgende keer, al heb ik er niet meteen veel last van hier…? Rogier…?

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

We zullen nog meer aandacht aan het volume geven bij de volgende filmpjes!

Click. Click. Peace

Fun en Pro stokken!!!

Het blijft een geweldig vriendelijk gebied… Niet t moeilijkste maar wel heerlijk ontspannen cruisen! Zeker met de nieuwe lift in aanbouw tussen flachau en wagrain…

Overigens een goede aanrader: hotel reslwirt in flachau… 4 sterren voor een scherpe prijs. Werkelijk grandioos dichtbij de (niet drukke) Spacejet dal lift en de Hofstadl apresskitent ( de apres skibar in Flachau)

Kristof, op welke afstand heb je de camera aan je skistok zitten? Ik heb de spullen binnen om de camera aan mn skistok te kunnen klikken maar heb geen idee wat de positie moet zijn om de beelden zoals op 1:12 te krijgen :) nog tips?

Ooooh ziet er goed uit!!!
Nog 2 maanden geduld en dan ben ik ook in Flachau jahoeeee.

Vanaf 2013/2014 is Flauchau/Wagrain (Die Rote 8er, Flying Mozart, Kogelalmbahn en Top Liner Mulde zijn van Bergbahnen Wagrain AG) ook aangesloten bij Wagrain/Alpendorf door de G-Link. Dit wordt een pendelbaan die 2600 personen per uur gaat vervoeren. ( 2 cabines van elk 130 pers. gaan elke 6 min.)

zie voor meer informatie over de nieuwe G-Link, de verbinding tussen middenstations van Flying Mozart en Grafenberg: http://www.g-link.at/de.

Mooi gebracht en ik mag er een weekje naartoe einde januari begin februari ook met een vlucht van Transavia. Kijk er weeral naar uit want het is een leuke regio om te vertoeven.

RoCo
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie