Cross Country Snowboarding

Op het internet vond ik het volgende filmpje.

Lijkt mij erg leuk om te doen. Als je op skies of snowboard van een piste afgaat ligt je snelheid (meestal) hoog. Hierdoor schiet je voorbij aan de mooie natuur. Door je op deze manier te verplaatsen verbrand je meer calorieën dan tijdens gewoon snowboarden en zie je meer van die mooie bergen. Dit zijn maar 2 voordelen die ik even noem.

Zijn er nog meer voordelen, of zijn er ook nadelen? En zijn er meer mensen die deze vorm van wintersport leuk lijkt om te proberen? :D

Geweldig!!!

Ik ga nu serieus overwegen ook een snowboard aan te schaffen. Dit had ik nog nooit eerder gezien.

De cross country snowboard kleding zal even wennen worden, maar daarvoor ga ik het niet laten. Wel maak ik me enigzins zorgen over de vorming van die enorme dijbenen. Het is een risicosport, dat weet ik maar ik heb al zo’n moeite met maat stellen. Zo superenthousiast over een nieuwe sport zou ik best wel eens kunnen eindigen als de man hieronder:

null

De impact heeft zelfs z’n arm weggeblazen.

Maar daarentegen zag het apres cross country snowboard er wel erg gezellig en naar mijn smaak uit. Open haardje, gezellig wat babbelen. Beter dan die koeiestallen met loeiharde muziek vol met ladderzatte vakantiegangers die je in vele gebieden aantreft.

Jurjen, bedankt voor het posten van het filmpje. Ik ga morgen direct naar Bever Eindhoven om wat meer info hierover te vergaren.

Ik ben blij dat ik meer mensen enthousiast kan maken voor deze sport.

En die gespierde dijbenen, die horen er gewoon bij. Ik citeer een stukje uit de film:‘You really feel connected to MN, Mother Nature, and that’s when you really feel Alive!’ Dijbenen zijn MN, part of the game.

Ik ben zelf nog niet lang bekend met deze sport en zou ook graag meer informatie willen. Ze hebben bij Bever Eindhoven vast wel informatie folders, zou je deze misschien kunnen inscannen en op het forum plaatsen? Ik ben zelf wonende in Friesland en het is ongeveer 1,5 dag reizen naar de dichtsbijzijnde wintersportspecialist.

Ik ben zelf wonende in Friesland en het is ongeveer 1,5 dag reizen naar de dichtsbijzijnde wintersportspecialist.

Jurjen op 20 nov. 2011 15:28

Laat staan naar een strudelbijeenkomst te gaan

@Niels, zo is dat. Wou er in eerste instantie wel naartoe maar zag het bericht te laat staan. Reistijd naar Rotterdam is zo’n 2,5 week. Ik had dus al onderweg moeten zijn.

"PaulE via Iphone 20/11/2011 19.08"

Lijkt mij een ideale en betaalbare manier van wintersport na onze rampzalig verlopen reis naar Val Thorens.

Een update. Ik ben zojuist thuisgekomen van een bezoekje aan Bever Zwerfsport in Eindhoven. Jurjen z’n introductie van het Cross Country Snowboarden heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik ook echt direct vandaag gegaan ben.

Het Cross Country Snowboarden blijkt een erg populaire sport te zijn in wintersportend Nederland en België, er was namelijk geen één foldertje meer te verkrijgen. Bever gaat me er 1 toesturen zodra ze weer binnen zijn.

Ik ben dankzij de medewerker ook wat wijzer geworden over het materiaal. Niet te stijf en ook niet te zwaar zijn volgens hem vereisten. Hij raadde me verder ook aan een board met rocker te nemen. Bij gebrek aan foldertjes, schetstte hij mij als leek in deze sport even wat rocker inhoudt:

null

Dat lijkt me dus ook wel ideaal. Misschien kies ik wel een board met rocker uit de (H)(Br)ead serie.

De medewerker vertelde verder dat z’n zus ook fervent beoefenster van deze sport is. Zij heeft het zelfs tot de Olympische Introductie Spelen geschopt. Hier een foto van haar in Beijing 2008:

null

Je kunt wel zien dat ze al wat verder is, ze maakt flinke sprongen. En haar dijbenen vallen ook best mee.

Zodra ik het foldertje binnen heb, zal ik het scannen en hier posten. Hopelijk worden er hier nog meer mensen zo enthousiast :)

Ik heb vandaag gebeld naar het Cross Country Snowboarding hoofdkantoor en kreeg het volgende instructie filmpje toegestuurd.

http://www.abc-of-snowboarding.com/images/animations/pre-oll…

Erg interresant voor de beginners zoals wij. De basis voor het Cross Country Snowboarden.

@Martijn, heb je toevallig het nummer nog van deze medewerkster? Wou ook nog wel wat informatie opvragen. :$

Update: Foldertje nog niet binnen.
Het nummer van die Cross Country snowboardster heb ik niet Jurjen. Haar broer die bij Bever werkt heet iets van Sauerdij ofzo.

Plaats een reactie